Efter förra veckans Elitloppshelg med V 75 och Elitloppet är det veckan efter känsla.
V 75 har denna vecka begett sig till Siljansbygderna närmare bestämt Rättvik där Stor Goopen är bördig. Numera håller han och Lill Goopen till i Värmland. Kanske Stor Goopens egen fanclub dyker upp i Rättvik på V 75?
Lopp 3 denna vecka är till sagohästen Ego Boys minne. För den vetgirige som inte känner till Ego Boy, så vann han Elitloppet 1973 och var amatörtränad. Karriären tog ett tragiskt slut när Ego Boy föll ihop under ett lopp och dog. Alla som är intresserade av trav oavsett ålder känner till honom.
Det är en småklurig omgång denna vecka och inte helt lättlöst. Inga självklara spikar att tala om. Någon eller några måste dock väljas.
Denna vecka tippar Mats igen. Förra veckan blev det 5 rätt och totalt fyra femmor.
Veckans rad är på 960 rader enligt följande:
1. 4, 12
2. 7 Filiokus C.D - Johnny Taker
3. 1, 2, 7, 10
4. 2, 3, 6, 7, 8, 9
5. 1, 10
6. 2, 9
7. 2, 4, 5, 9, 10
I potten denna vecka 454 kr plus 88 kr som är vinstpengar från förra veckan. Totalt är 23 personer med varav 22 har 1 andel var och 1 person 2 andelar. Torbjörn har 2 andelar. Följande har 1 andel: Micke, Björn, Dagmar, Brittis, Torbjörn, Gun, Elisabet J, Görel, Houssine, Mats, Jeanette, Erik, Laila, AnnMari, Åsa, Barbro, SigBritt, Jan, Demet, Malin, Hanna A och Ola.
Nu hoppas vi på turen!
Efter förra veckans Elitlopp då dom hägrande miljonerna uteblev och det på grund av småpengar i vinst och aktivt spelande blev ett stort hål i plånboken föreslår herr Mannerström en budgetmåltid i form av radhusbiffar signerad Pelle Johansson.
Radhusbiffar, 6 portioner
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 1 tim
Färdigt på: 1 tim 30 min
Ingredienser:
0.5 l svinblod
3.5 3.5 dl lättöl eller buljong
3.5 3.5 dl grovt rågmjöl
1 st finhackad rödlök
50 g späck i små tärningar
1 st syrligt äpple
0.5 dl smält smör
0.5 dl sirap
0.5 msk salt
0.5 tsk mald ingefära
0.25 tsk malen vitpeppar
0.25 tsk malen kryddpeppar
1 krm mald nejlika
1 tsk söndersmulad mejram
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Sila blodet och blanda det med ölen (eller buljongen) och rågmjölet. Skala och finhacka löken och tillsätt med alla övriga ingredienser utom späcket och äpplet.
2. Vispa kraftigt. Rör sedan i späcket och äppeltärningarna. Stek ett prov och smaka av kryddningen.
3. Smöra en 2 liters pastejform och häll smeten i den. Täck med smörat papper och sedan folie. Grädda puddingen i vattenbad i varm ugn i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.
4. Låt puddingen svalna i formen. Ställ den i kylen över natten.
5. Serveras stekt i skivor med stekt fläsk, äppelskivor stekta i socker och rårörda lingon.
Jodå för den matkunnige är det förstås blodpudding det handlar om.
fredag 30 maj 2008
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)