fredag 23 maj 2008

V 75 den 24 maj 2008 Sovalla med Lilla Elitloppet (Sweden Cup) och Harper Hannovers

Äntligen har då helgen kommit då det är dags för årets största travhändelse nämligen Elitloppet med 3 miljoner i första pris, men först ska V 75 avgöras dagen innan med högklassiga finaler. De bästa hästarna, kuskarna och tränarna är på plats fredag till söndag denna vecka. Det är högklassiga lopp alla dagar. En stor helg för traventusiaster med storpublik både lördag och söndag. Ca 50 000 besökare väntas under helgen. Elitloppet innehåller några högklassiga franska hästar och vår egen Going Kronos. Goopen kör en av de franska hästarna. Ska Kronos äntligen få till det? Det är frågan.

Vi koncentrerar vårt spel till lördagens V 75 där Lilla Elitloppet även kallat Sweden Cup finns insprängt mellan V 75 finalerna med två försök och final. V 75 avslutas med årets största och mest prestigefulla långlopp Harper Hannovers

Vi börjar nu om med 20 kr i insats då tidigare vinstpengar är uppspelade. I potten denna vecka 604 kr och 22 personer varav 21 med 1 andel och 1 med 2 andelar är med och spelar. Björn har 2 andelar. Följande har 1 andel: Barbro, Ola, Jan, Görel, SigBritt, Micke, Gun, Brittis, Torbjörn, Dagmar, Anders, Åsa, Åsmarie, Mats, Lasse S, Fawzi, Jeanette, Erik, Laila, AnnMari och Elisabet J.

Denna vecka tippar Mats som kommer att vara på plats på Solvalla på lördagen på Kongressen där det förutom spel och förtäring av en tre rätters måltid också kommer att intas några giraffer.

Veckans V 75 är på 1200 rader med broderligt fördelada spikar till Norge och Sverige enligt följande:

1. 2, 6
2. 2, 4, 10 ,11, 12
3. 1 Maid for Tag - Olav Mikkelborg
4. 2, 4, 5, 7, 11
5. 1, 3, 4, 7, 10, 11
6. 2 Global Investment - Björn Goop
7. 6, 7, 11, 13

Nu hoppas vi på turen!

Som lök på laxen denna vecka då det är Elitloppshelg passar det bra med ett recept från herr Mannerström nämligen en så kallad Mannerströmmare:

Grillad Limousinebiff med sommargrönsaker, 4 portioner

4 st biffar ca 250 gr/styck
12 st små färska lökar
1 bunt grovskuren gräslök
1 bunt delade rädisor
100 g delade sockerärtor
150 g kokt färskpotatis
1 burk hackade sardeller
1 tsk köttfondkryddmixsalt och pepparolivolja

Gör så här:
1. Börja med att tända grillen.
2. Gör sedan i ordning alla garnityrer.
3. Salta och krydda köttet samt pensla med lite olivolja.
4. Grilla köttet 2 minuter på varje sida.
5. Fräs under tiden ihop grönsakerna i en panna och smaksätt med sardeller, olivolja, köttfond, salt och peppar.
6. Servera rykande varmt och gärna med ett kraftigt rött vin till.